Υλικά (για 6
άτομα)
6 φιλέτα κοτόπουλου,
½ δέσμη μαϊντανό,
6 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια,
4 κουταλιές ελαιόλαδο,
1 κουταλιά άσπρο κρασί,
αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση
Ξεφυλλίζετε το μαϊντανό και πετάτε τους μίσχους. Το βάζετε με τα σκόρδα, το ελαιόλαδο και το κρασί στη γυάλα του μπλέντερ ή του πολυμίξερ και τα χτυπάτε με διακεκομμένες κινήσεις, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές ψιλοκομμένο μίγμα- όχι όμως να τα αφήσετε να γίνουν σαν πουρές. Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα και απλώνετε πάνω τους ομοιόμορφα το μίγμα, πιέζοντάς το για να κολλήσει και από τις δυο πλευρές. Τα σκεπάζετε και τα κρατάτε (εκτός ψυγείου) για ½ ώρα. Τα ψήνετε για 15-20 λεπτά, γυρίζοντάς τα μια φορά στο μέσο του ψησίματος και τα σερβίρετε αμέσως.
6 φιλέτα κοτόπουλου,
½ δέσμη μαϊντανό,
6 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια,
4 κουταλιές ελαιόλαδο,
1 κουταλιά άσπρο κρασί,
αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση
Ξεφυλλίζετε το μαϊντανό και πετάτε τους μίσχους. Το βάζετε με τα σκόρδα, το ελαιόλαδο και το κρασί στη γυάλα του μπλέντερ ή του πολυμίξερ και τα χτυπάτε με διακεκομμένες κινήσεις, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές ψιλοκομμένο μίγμα- όχι όμως να τα αφήσετε να γίνουν σαν πουρές. Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα και απλώνετε πάνω τους ομοιόμορφα το μίγμα, πιέζοντάς το για να κολλήσει και από τις δυο πλευρές. Τα σκεπάζετε και τα κρατάτε (εκτός ψυγείου) για ½ ώρα. Τα ψήνετε για 15-20 λεπτά, γυρίζοντάς τα μια φορά στο μέσο του ψησίματος και τα σερβίρετε αμέσως.
cucina italiana
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου