Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ



Υλικά (για 4 άτομα)
  • 1 πακέτο μακαρόνια βίδες ή πένες,
  •  4 κουταλιές ελαιόλαδο, 
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
  •  2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες,
  •  4 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες (δες σημείωση), 
  •  1 κουταλιά ντοματοπελτέ, 
  • 1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη,
  •  ½ φλ. άσπρο, ξηρό κρασί, 
  • 1 χούφτα μαύρες ελιές σε φετάκια, 
  • 1 μικρή χούφτα φύλλα βασιλικού τεμαχισμένα, 
  • αλάτι, πιπέρι, τριμμένη παρμεζάνα ή νιφάδες παρμεζάνας για το σερβίρισμα.   

Εκτέλεση 

Ζεσταίνετε 3 κουταλιές ελαιόλαδο σε μια άβαθη, πλατύστομη κατσαρόλα ή ένα πολύ μεγάλο, βαθύ τηγάνι και σοτάρετε μέσα το κρεμμύδι και τα σκόρδα, σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντάς τα μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Ρίχνετε μέσα τις ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη και το κρασί και συνεχίζετε το ψήσιμο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πιει το νερό της και να πήξει η σάλτσα. Την αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα το βασιλικό, τις ελιές, αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.  Στο μεταξύ, βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό (με 1 κουταλιά λάδι, αν θέλετε, για να μην κολλούν) και τα στραγγίζετε. Τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα και ανακατεύετε μέσα 1 κουταλιά ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέ  Σερβίρετε τα μακαρόνια με τη σάλτσα τους και τα συνοδεύετε με τριμμένη παρμεζάνα ή νιφάδες παρμεζάνας.

  1.  ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΠΑΡΜΙΖΙΑΝΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ. 
  2.  ΚΑΙ ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΝΥΦΑΔΕΣ ΣΕ  ΕΝΑ ΤΥΡΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΠΟΦΛΟΙΩΤΗ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ


 Σημείωση: Για να ξεφλουδίσετε τις ντομάτες, χαράζετε ελαφρά τον πάτο τους σταυρωτά και τις ρίχνετε για ½ λεπτό σε μπόλικο νερό που σιγοβράζει. Τις στραγγίζετε, τις κρυώνετε με κρύο, τρεχούμενο νερό και αφαιρείτε τη φλούδα τους.

cucina Italiana
Υλικά (για 4 άτομα)
1 πακέτο μακαρόνια βίδες ή πένες,
4 κουταλιές ελαιόλαδο,
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες,
4 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες (δες σημείωση),
1 κουταλιά ντοματοπελτέ,
1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη,
½ φλ. άσπρο, ξηρό κρασί,
1 χούφτα μαύρες ελιές σε φετάκια,
1 μικρή χούφτα φύλλα βασιλικού τεμαχισμένα,
αλάτι, πιπέρι,
τριμμένη παρμεζάνα ή νιφάδες παρμεζάνας για το σερβίρισμα.

Εκτέλεση
Ζεσταίνετε 3 κουταλιές ελαιόλαδο σε μια άβαθη, πλατύστομη κατσαρόλα ή ένα πολύ μεγάλο, βαθύ τηγάνι και σοτάρετε μέσα το κρεμμύδι και τα σκόρδα, σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντάς τα μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Ρίχνετε μέσα τις ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη και το κρασί και συνεχίζετε το ψήσιμο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πιει το νερό της και να πήξει η σάλτσα. Την αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα το βασιλικό, τις ελιές, αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Στο μεταξύ, βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό (με 1 κουταλιά λάδι, αν θέλετε, για να μην κολλούν) και τα στραγγίζετε. Τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα και ανακατεύετε μέσα 1 κουταλιά ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέ

Σερβίρετε τα μακαρόνια με τη σάλτσα τους και τα συνοδεύετε με τριμμένη παρμεζάνα ή νιφάδες παρμεζάνας.

Σημείωση: Για να ξεφλουδίσετε τις ντομάτες, χαράζετε ελαφρά τον πάτο τους σταυρωτά και τις ρίχνετε για ½ λεπτό σε μπόλικο νερό που σιγοβράζει. Τις στραγγίζετε, τις κρυώνετε με κρύο, τρεχούμενο νερό και αφαιρείτε τη φλούδα τους. - See more at: http://www.elita.com.cy/el-gr/nostimes-syntages/778/12091/makaronada-me-saltsa-freskias-ntomatas#sthash.OL5WHDfi.dpuf
Υλικά (για 4 άτομα)
1 πακέτο μακαρόνια βίδες ή πένες,
4 κουταλιές ελαιόλαδο,
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες,
4 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες (δες σημείωση),
1 κουταλιά ντοματοπελτέ,
1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη,
½ φλ. άσπρο, ξηρό κρασί,
1 χούφτα μαύρες ελιές σε φετάκια,
1 μικρή χούφτα φύλλα βασιλικού τεμαχισμένα,
αλάτι, πιπέρι,
τριμμένη παρμεζάνα ή νιφάδες παρμεζάνας για το σερβίρισμα.

Εκτέλεση
Ζεσταίνετε 3 κουταλιές ελαιόλαδο σε μια άβαθη, πλατύστομη κατσαρόλα ή ένα πολύ μεγάλο, βαθύ τηγάνι και σοτάρετε μέσα το κρεμμύδι και τα σκόρδα, σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντάς τα μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Ρίχνετε μέσα τις ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη και το κρασί και συνεχίζετε το ψήσιμο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πιει το νερό της και να πήξει η σάλτσα. Την αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα το βασιλικό, τις ελιές, αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Στο μεταξύ, βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό (με 1 κουταλιά λάδι, αν θέλετε, για να μην κολλούν) και τα στραγγίζετε. Τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα και ανακατεύετε μέσα 1 κουταλιά ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέ

Σερβίρετε τα μακαρόνια με τη σάλτσα τους και τα συνοδεύετε με τριμμένη παρμεζάνα ή νιφάδες παρμεζάνας.

Σημείωση: Για να ξεφλουδίσετε τις ντομάτες, χαράζετε ελαφρά τον πάτο τους σταυρωτά και τις ρίχνετε για ½ λεπτό σε μπόλικο νερό που σιγοβράζει. Τις στραγγίζετε, τις κρυώνετε με κρύο, τρεχούμενο νερό και αφαιρείτε τη φλούδα τους. - See more at: http://www.elita.com.cy/el-gr/nostimes-syntages/778/12091/makaronada-me-saltsa-freskias-ntomatas#sthash.OL5WHDfi.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου