. Σε γενικές γραμμές το ερώτημα είναι ένα: Μέσα ή έξω από το ψυγείο;
Τον χειμώνα βέβαια τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Δες λοιπόν πώς διατηρούνται καλύτερα τα φρούτα και τα λαχανικά της τρέχουσας εποχής, ώστε να παραμείνουν ακέραια και φρέσκα, να διατηρήσουν τη γεύση τους και να ωριμάσουν όσο πρέπει χωρίς να αλλοιωθούν.
Σε θερμοκρασία δωματίου (μακριά από ζέστη):
- Μπανάνες
- Αχλάδια
- Μήλα
- Αβοκάντο
- Ακτινίδια
- Ντομάτες (εκτός αν είναι υπερβολικά ώριμες, οπότε μπαίνουν στο ψυγείο, όχι όμως σε πλαστική σακούλα γιατί κρατάει υγρασία)
- Σκόρδα
- Κρεμμύδια
- Πατάτες (Όχι μαζί με τα κρεμμύδια)(1)
- Εσπεριδοειδή
- Λαχανικά με πράσινα φύλλα
- Μπρόκολο
- Κουνουπίδι
- Καρότα
- Παντζάρια
- Ραπανάκια
- Πιπεριές
- Λάχανο
- Μαϊντανός- άνηθος – σέλινο – κρεμμυδάκια φρέσκα
(1)Μ ην αποθηκεύεις τις πατάτες και τα κρεμμύδια μαζί, γιατί παρασύρουν το ένα το άλλο στη φθορά. Τουτέστιν, όταν βρίσκονται στον ίδιο χώρο, κινδυνεύουν να χαλάσουν γρηγορότερα.
Αυτό που χρειάζεται είναι να τοποθετήσεις τόσο τις πατάτες όσο και τα (ξερά) κρεμμύδια χωριστά σε κάποιο ξερό και δροσερό μέρος, το οποίο αερίζεται επαρκώς.
Οι πατάτες ταιριάζουν με μήλα
Τηρώντας τις παραπάνω προϋποθέσεις τα κρεμμύδια μπορούν να διατηρηθούν άνετα για 2-3 μήνες. Από την άλλη, επειδή οι πατάτες είναι πιο ευαίσθητες και χαλάνε γρηγορότερα, μπορείς να τις βάλεις να κάνουν παρέα με μερικά μήλα. Έτσι θα καθυστερήσουν να βλαστήσουν. Πρόσεξε μόνο να μην σαπίσει κάποιο από τα μήλα, γιατί θα δημιουργήσει πρόβλημα και στα υπόλοιπα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου