Η Ρίγανη είναι ένα πολυετές, ποώδες, θαμνώδες φυτό.
Η γλάστρα με τη Ρίγανη θα πρέπει να τοποθετηθεί σε μέρος που το βλέπει ο ήλιος.
Μπορείτε να σπείρετε τους σπόρους Ρίγανης νωρίς την Άνοιξη. Βάλτε τους σπόρους σε βάθος 1 με 1,5 εκατοστά. Ποτίστε μέχρι το χώμα να υγρανθεί. Κρατήστε το χώμα υγρό τους πρώτους μήνες. Στη συνέχεια, η Ρίγανη θα μπορέσει να αναπτυχθεί ακόμη και σε ξερικές συνθήκες όπως συμβαίνει στο φυσικό της περιβάλλον.
Για να διατηρήσετε έντονη τη γεύση και το άρωμα της Ρίγανης, θα πρέπει να αποφύγετε τα πολλά ποτίσματα και τη χρήση λιπασμάτων.
Κόβετε τακτικά κλωναράκια Ρίγανης. Έτσι θα βοηθήσετε το φυτό να αναπτυχθεί, αλλά και θα περιορίσετε την ανεξέλεγκτη ανάπτυξή του.
Αγγλικό όνομα: Oregano
ΑΞΙΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΡΙΓΑΝΗ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟ , ΤΟΝ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΗ ΤΗΝ ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΡΑΜΕΝΗ ΟΠΩΣ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΜΥΡΜΗΓΚΙΩΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ
ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
Η ΡΙΓΑΝΗ ΕΧΕΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΑ ΕΛΑΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΑΝ ΧΗΜΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΜΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΟΥ ΘΥΜΑΡΙΟΥ. Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩ ΛΑΔΙΩΝ ΤΗΣ ΡΙΓΑΝΗΣ ΠΟΙΚΙΛΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΤΗΡΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΙΝΟΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ Η ΘΥΜΟΛΗ ΠΟΥ ΒΑΣΙΚΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ , ΣΠΑΣΜΟΛΥΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΣΙΤΙΚΕΣ . ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΦΥΤΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ. ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΑΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΡΒΑΧΛΩΡΟ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ ΑΝΤΙΣΥΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΡΩΜΑΤΟΠΟΙΙΑ
ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΟΝ ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ , ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΘΙΑΜΙΝΗ.
ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΣΜΟΛΥΤΙΚΕΣ , ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΡΕΜΠΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΧΡΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΝΤΕΡΙΚΩΝ ΣΚΟΥΛΗΚΙΩΝ ( ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΣ ΤΕΝΙΑΣ) . ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΥΣΠΕΨΙΑΣ ΚΑΙ ΑΕΡΟΦΑΓΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου