Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΜΑΚΙΓΙΑΖ - ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΕ



Τα αξεσουάρ του μακιγιάζ μας βοηθούν να πετύχουμε ένα υπέροχο αποτέλεσμα, όμως εάν δεν είναι καθαρά μπορούν να μετατραπούν σε «εχθρό» της επιδερμίδας μας. Όταν δεν καθαρίζονται συχνά και με σωστό τρόπο τα πινέλα και τα σφουγγαράκια που χρησιμοποιούμε αναπτύσσουν μικρόβια και βακτήρια που είναι ικανά να μολύνουν το δέρμα σας. Ποια είναι η σωστή διαδικασία;
Αρχικά, χρησιμοποιώντας ένα απαλό καθαριστικό και ζεστό νερό, πλένουμε τα πινέλα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε σαμπουάν είτε ειδικά καθαριστικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο.
Με ένα χαρτομάντιλο πιέζουμε τις τρίχες ώστε να αφαιρεθεί το προϊόν μακιγιάζ που έχουν στην επιφάνειά τους. Έπειτα, βρέχουμε το πινέλο και με το καθαριστικό τρίβουμε με τα δάκτυλα με τη φορά που έχουν οι τρίχες. Ξεπλένουμε με νερό και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να καθαρίσει πλήρως.
Ανάλογα πλένουμε και τα σφουγγαράκια. Τα τρίβουμε πρώτα με λίγο σαμπουάν και στη συνέχεια ξεπλένουμε με νερό. Φυσικά προσέχουμε η διαδικασία να γίνει με απαλές κινήσεις και χωρίς να τρίβουμε πολύ το σφουγγαράκι ώστε να μη διαλυθεί.
Στεγνώνουμε τα αξεσουάρ με χαρτί κουζίνας και φυσικά δεν τα αποθηκεύουμε μέχρι να είναι τελείως στεγνά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου