Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ .... ΚΙΜΑ



Αν γουστάρεις ομελέτα με τα χίλια αλλά θες κάτι διαφορετικό, εδώ είσαι... Άλλαξε τρόπο να την τρως!

Τι θα χρειαστείς
(για 2-4 άτομα)
  • 6 αυγά
  • 500 γραμ. κιμά
  • 115 γραμ. baby-corn σε φέτες
  • 50 γραμ. μανιτάρια σε φέτες
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας καυτερή σάλτσα
  • 1 κουταλιά της σούπας σόγια σος
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
Πώς την κάνεις

1.
Τσιγάρισε τον κιμά σε ένα μεγάλο τηγάνι μέχρι να ροδίσει καλά.

2.
Τοποθέτησε μετά στο τηγάνι τα κρεμμυδάκια, το καλαμπόκι, τα μανιτάρια, τις σάλτσες και το κρασί και ανακάτεψε καλά. Κατέβασέ τα έπειτα από τη φωτιά και κράτα το μείγμα ζεστό.

3.
Σε ένα μπολάκι, χτύπα τα αυγά με το νερό.

4.
Τηγάνισε το 1/4 από το μείγμα των αυγών σε ζεσταμένο και λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι. Ο ενδεικνυόμενος τρόπος είναι ο εξής: τηγανίζεις σε μέτρια φωτιά ανακινώντας το τηγάνι γύρω-γύρω, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η ομελέτα από κάτω και να έχει σχεδόν πήξει. Μετά γυρνάς την ομελέτα και την τηγανίζεις και από την άλλη πλευρά.

5.
Βάλε την έτοιμη ομελέτα σε ένα πιάτο και σκέπασέ τη με ένα άλλο πιάτο για να διατηρηθεί ζεστή.

6.
Φτιάξε άλλες τρεις ομελέτες με το υπόλοιπο μείγμα των αυγών.

7.
Ρίξε τέλος 1/4 από το μείγμα του κιμά στην άκρη μιας ομελέτας και τύλιξέ τη σε ρολό, διπλώνοντας τις άκρες. Επανέλαβε και με τις υπόλοιπες ομελέτες και είσαι έτοιμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου