Χρωματιστά ζυμαρικά για τα χρώματα των νημάτων, ψωμιά σε σχήμα φιδιού και κεράτων κριαριού ( όταν εμφανίζονται στα χαλιά συμβολίζουν την αθανασία και τη δύναμη), πιάτα από τη Μ. Ασία όπου οι Έλληνες δραστηριοποιήθηκαν τόσο στην εμπορία όσο και στην παραγωγή χαλιών και πολλά άλλα «μιλούν» για όσους με αφάνταστη δεξιοτεχνία δουλεύουν τους κόμπους των χαλιών, χαρίζοντάς τους τα όνειρα και τους καημούς τους, ενσωματώνοντας τις χαρές, τις λύπες, τους φόβους, τα έθιμα τους και τα πιστεύω τους, παρασύροντάς μας σε κόσμους μαγικούς.
Mια μικρή γεύση από το μενού:
Ζυμαρικά διαφόρων χρωμάτων πλέκονται με «νήματα λαχανικών» και καλύπτονται με πικάντικο βούτυρο.
Αρνί, μοσχάρι και λουκάνικα σε κρούστα ζύμης.
Μοσχαρίσια μάγουλα με ξηρούς καρπούς, συνταγή της Μ.Ασίας.
Κορδέλες αποξηραμένου πελτέ φρούτων σερβίρονται με κατσικίσιο τυρί και κομπόστα κυδώνι.
«Μιλφέϊγ» με κουμκουάτ και πολλά άλλα….
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ €21: (ΚΟΣΤΟΣ ΦΑΓΗΤΟΥ ΓΙΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ).
ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΟΙΝΟΣ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΡ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ: Κρασί χύμα 6ε/λίτρο , εμφιαλωμένα 10ε , ποτά 4ε κλπ.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΥΜΑΡΟ: evmarosart@gmail.com
Απαραίτητη και η τηλεφωνική κράτηση στο 2106207824. (10:00 – 14:00 κ 18:00 – 21:00 Σάββατο 11:00 – 15:00)
Η Μαριάννα Καβρουλάκη, είναι πειραματική αρχαιολόγος–ερευνήτρια της Ιστορίας της Ελληνικής Διατροφής (www.historyofgreekfood.org ), εμπνεύστρια και συνδιοργανώτρια των Συμποσίων της Ελληνικής Γαστρονομίας (Κρήτη).
Τιμή εισόδου: 21
ΕΥΜΑΡΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου