Υλικά (για 4 άτομα)
1 κοτόπουλο τεμαχισμένο (σε 8 περίπου κομμάτια),
4 κρεμμύδια σε λεπτά φετάκια,
6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι,
2 λεμόνια σε λεπτές ροδέλες,
1 γερή χούφτα μαύρες ελιές,
λίγο αλέυρι για αλεύρωμα,
λίγο ελαιόλαδο,
½ φλ. άσπρο, ξηρό κρασί,
αλάτι, πιπέρι.
4 κρεμμύδια σε λεπτά φετάκια,
6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι,
2 λεμόνια σε λεπτές ροδέλες,
1 γερή χούφτα μαύρες ελιές,
λίγο αλέυρι για αλεύρωμα,
λίγο ελαιόλαδο,
½ φλ. άσπρο, ξηρό κρασί,
αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι 3 κουταλιές ελαιόλαδο και βάζετε μέσα τα κρεμμύδια με
το θυμάρι και μια γερή πρέζα αλάτι. Όταν ζεσταθούν, χαμηλώνετε τη φωτιά στο
μέτριο και τα σοτάρετε ανακατεύοντάς τα συχνά, μέχρι να μαλακώσουν καλά και να
ροδίσουν ελαφρά. Τα αδειάζετε σε ένα ταψί. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
Ζεσταίνετε 2-3 κουταλιές λάδι σε ένα τηγάνι, αλατοπιπερώνετε και αλευρώνετε ελαφρά τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα κοκκινίζετε στο τηγάνι (τμηματικά αν χρειαστεί). Το βγάζετε από το τηγάνι, το βάζετε πάνω από τα κρεμμύδια και το σκεπάζετε με τα φετάκια του λεμονιού. Ρίχνετε στο τηγάνι το κρασί, ξύνετε τον πάτο του τηγανιού με σπάτουλα για να ξεκολλήσει ό,τι έμεινε εκεί και ύστερα το αδειάζετε πάνω στο κοτόπουλο. Σκορπάτε γύρω τις ελιές και προσθέτετε λίγο νερό ακόμη στο ταψί για να φτάνουν τα υγρά μέχρι τη μέση του κοτόπουλου.
Ψήνετε το κοτόπουλο στο φούρνο για 45-60 περίπου λεπτά. Το κοτόπουλο θα είναι μαλακό και ζουμερό και η σάλτσα του θα έχει δέσει.
Ζεσταίνετε 2-3 κουταλιές λάδι σε ένα τηγάνι, αλατοπιπερώνετε και αλευρώνετε ελαφρά τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα κοκκινίζετε στο τηγάνι (τμηματικά αν χρειαστεί). Το βγάζετε από το τηγάνι, το βάζετε πάνω από τα κρεμμύδια και το σκεπάζετε με τα φετάκια του λεμονιού. Ρίχνετε στο τηγάνι το κρασί, ξύνετε τον πάτο του τηγανιού με σπάτουλα για να ξεκολλήσει ό,τι έμεινε εκεί και ύστερα το αδειάζετε πάνω στο κοτόπουλο. Σκορπάτε γύρω τις ελιές και προσθέτετε λίγο νερό ακόμη στο ταψί για να φτάνουν τα υγρά μέχρι τη μέση του κοτόπουλου.
Ψήνετε το κοτόπουλο στο φούρνο για 45-60 περίπου λεπτά. Το κοτόπουλο θα είναι μαλακό και ζουμερό και η σάλτσα του θα έχει δέσει.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Αντί για ολόκληρο τεμαχισμένο κοτόπουλο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μηρούς ή
φιλέτα
κοτόπουλου. -
cucina rustica
Υλικά (για 4 άτομα)
1 κοτόπουλο τεμαχισμένο (σε 8 περίπου κομμάτια),
4 κρεμμύδια σε λεπτά φετάκια,
6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι,
2 λεμόνια σε λεπτές ροδέλες,
1 γερή χούφτα μαύρες ελιές,
λίγο αλέυρι για αλεύρωμα,
λίγο ελαιόλαδο,
½ φλ. άσπρο, ξηρό κρασί,
αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι 3 κουταλιές ελαιόλαδο και βάζετε μέσα τα κρεμμύδια με το θυμάρι και μια γερή πρέζα αλάτι. Όταν ζεσταθούν, χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο και τα σοτάρετε ανακατεύοντάς τα συχνά, μέχρι να μαλακώσουν καλά και να ροδίσουν ελαφρά. Τα αδειάζετε σε ένα ταψί. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
Ζεσταίνετε 2-3 κουταλιές λάδι σε ένα τηγάνι, αλατοπιπερώνετε και αλευρώνετε ελαφρά τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα κοκκινίζετε στο τηγάνι (τμηματικά αν χρειαστεί). Το βγάζετε από το τηγάνι, το βάζετε πάνω από τα κρεμμύδια και το σκεπάζετε με τα φετάκια του λεμονιού. Ρίχνετε στο τηγάνι το κρασί, ξύνετε τον πάτο του τηγανιού με σπάτουλα για να ξεκολλήσει ό,τι έμεινε εκεί και ύστερα το αδειάζετε πάνω στο κοτόπουλο. Σκορπάτε γύρω τις ελιές και προσθέτετε λίγο νερό ακόμη στο ταψί για να φτάνουν τα υγρά μέχρι τη μέση του κοτόπουλου.
Ψήνετε το κοτόπουλο στο φούρνο για 45-60 περίπου λεπτά. Το κοτόπουλο θα είναι μαλακό και ζουμερό και η σάλτσα του θα έχει δέσει.
Tips
Αντί για ολόκληρο τεμαχισμένο κοτόπουλο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μηρούς ή φιλέτα κοτόπουλου. - See more at: http://www.elita.com.cy/el-gr/nostimes-syntages/778/12090/kotopoulo-lemonato-me-kremmydia-ki-elies#sthash.Q8lhIdLQ.dpuf
1 κοτόπουλο τεμαχισμένο (σε 8 περίπου κομμάτια),
4 κρεμμύδια σε λεπτά φετάκια,
6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι,
2 λεμόνια σε λεπτές ροδέλες,
1 γερή χούφτα μαύρες ελιές,
λίγο αλέυρι για αλεύρωμα,
λίγο ελαιόλαδο,
½ φλ. άσπρο, ξηρό κρασί,
αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι 3 κουταλιές ελαιόλαδο και βάζετε μέσα τα κρεμμύδια με το θυμάρι και μια γερή πρέζα αλάτι. Όταν ζεσταθούν, χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο και τα σοτάρετε ανακατεύοντάς τα συχνά, μέχρι να μαλακώσουν καλά και να ροδίσουν ελαφρά. Τα αδειάζετε σε ένα ταψί. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
Ζεσταίνετε 2-3 κουταλιές λάδι σε ένα τηγάνι, αλατοπιπερώνετε και αλευρώνετε ελαφρά τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα κοκκινίζετε στο τηγάνι (τμηματικά αν χρειαστεί). Το βγάζετε από το τηγάνι, το βάζετε πάνω από τα κρεμμύδια και το σκεπάζετε με τα φετάκια του λεμονιού. Ρίχνετε στο τηγάνι το κρασί, ξύνετε τον πάτο του τηγανιού με σπάτουλα για να ξεκολλήσει ό,τι έμεινε εκεί και ύστερα το αδειάζετε πάνω στο κοτόπουλο. Σκορπάτε γύρω τις ελιές και προσθέτετε λίγο νερό ακόμη στο ταψί για να φτάνουν τα υγρά μέχρι τη μέση του κοτόπουλου.
Ψήνετε το κοτόπουλο στο φούρνο για 45-60 περίπου λεπτά. Το κοτόπουλο θα είναι μαλακό και ζουμερό και η σάλτσα του θα έχει δέσει.
Tips
Αντί για ολόκληρο τεμαχισμένο κοτόπουλο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μηρούς ή φιλέτα κοτόπουλου. - See more at: http://www.elita.com.cy/el-gr/nostimes-syntages/778/12090/kotopoulo-lemonato-me-kremmydia-ki-elies#sthash.Q8lhIdLQ.dpuf
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου