Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ΑΛΟΥΝΙΝΟΧΑΡΤΟ - ΓΙΑ ... ΔΕΙΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ


 

Βοηθάει στο σίδερο
 
Στα υφάσματα που δεν κάνει να σιδερώσετε απευθείας, όπως μεταξωτά, ολόμαλλα ή ρεγιόν, απλώστε ένα φύλλο στη σιδερώστρα και τοποθετήστε από πάνω το τσαλακωμένο σημείο. Με το κουμπί του ατμού πατημένο περάστε το σίδερο 10 εκατοστά πάνω από τις ζάρες αρκετές φορές. Ο θερμός ατμός που αντανακλάται από το αλουμινόχαρτο ισιώνει τις ζάρες.

 Ευκολότερο τρίψιμο

Για να αφαιρέσετε τα καμένα υπολείμματα στο πυρέξ ή στο ταψί φούρνου χρησιμοποιήστε υγρό απορρυπαντικό πιάτων και ένα μπαλάκι αλουμινόχαρτο αντί για σφουγγαράκι με σύρμα. Ακόμα ένας τρόπος να αξιοποιήσετε ένα από εκείνα τα κομμάτια που λυπάστε να πετάξετε.


Προστασία στο βάψιμο
=====================

Βάφετε; Τυλίξτε τα χερούλια της πόρτας και τα μεταλλικά μέρη στην κουζίνα και στο μπάνιο για να τα προστατέψετε από την μπογιά που στάζει. Το αλουμινόχαρτο παίρνει το σχήμα οποιουδήποτε αντικειμένου σκεπάζει και μένει σταθερά στη θέση του μέχρι να ολοκληρωθεί η δουλειά.


- Καθαρίστε τα πινέλα σας

Αντί να τα πλύνετε, μπορείτε να τα τυλίξετε σφικτά με ένα αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε τα στο ψυγείο σας. Την επόμενη μέρα θα αποκαλυφθεί το "μαγικό"!

- Κρατήστε κατοικίδιο σας μακριά από τα έπιπλά σας
Τοποθετήστε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο πάνω στα έπιπλα σας. Ο ήχος του τριξίματος θα απομακρύνει μια για πάντα το κατοικίδιο σας απ’ αυτά.

- Ακονίστε τα ψαλίδια σας


Μπορείτε να κόψετε ένα μεγάλο φύλλο αλουμινόχαρτου με το ψαλίδι σας και το αποτέλεσμα θα το διαπιστώσετε μόνοι σας.

- Καθαρίστε το σίδερο σας

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο για να αφαιρέσετε τα συσσωρευμένα αμυλούχα από το σίδερο σας. Απλά σιδερώστε το αλουμινόχαρτο με το σίδερο σας και η θερμότητα θα μεταφέρει το άμυλο πάνω σ’ αυτό.

- Γυαλίστε τα αντικείμενα από χρώμιο

Δημιουργήστε μια μπαλίτσα από αλουμινόχαρτο, βουτήξτε την σε λίγο νερό και τρίψτε τα αντικείμενα σας. Θα αφαιρεθεί αμέσως η σκουριά, η βρωμιά και η θαμπάδα.


ΚΥΡΑ ΠΑΓΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου