Υλικά
250 γρ. γίγαντες Φλώρινας
αλεύρι
βούτυρο ή μαργαρίνη
για τη σως
μαγιονέζα
κέτσαπ
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε αποβραδίς τα φασόλια μας σε νερό.
Την επόμενη μέρα τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
Βάζουμε σε σακούλα τροφίμων λίγο αλεύρι και αλευρώνουμε τους γίγαντες.
Τους βγάζουμε σε σουρωτήρι και τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
Βάζουμε στο σκεύος που θα τηγανίσουμε τους γίγαντες μια καλή ποσότητα
βούτυρο ή μαργαρίνη και ζεσταίνουμε να λιώσει.
Προσθέτουμε μέσα τα φασόλια και τηγανίζουμε.
Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσει το παραπανίσιο λάδι.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ ίση ποσότητα μαγιονέζας και κέτσαπ.
Βάζουμε μια κουταλιά από τη σάλτσα στα φασόλια και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τη σαλάτα καλύπτοντας με την υπόλοιπη σάλτσα.
ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ
250 γρ. γίγαντες Φλώρινας
αλεύρι
βούτυρο ή μαργαρίνη
για τη σως
μαγιονέζα
κέτσαπ
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε αποβραδίς τα φασόλια μας σε νερό.
Την επόμενη μέρα τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
Βάζουμε σε σακούλα τροφίμων λίγο αλεύρι και αλευρώνουμε τους γίγαντες.
Τους βγάζουμε σε σουρωτήρι και τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
Βάζουμε στο σκεύος που θα τηγανίσουμε τους γίγαντες μια καλή ποσότητα
βούτυρο ή μαργαρίνη και ζεσταίνουμε να λιώσει.
Προσθέτουμε μέσα τα φασόλια και τηγανίζουμε.
Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσει το παραπανίσιο λάδι.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ ίση ποσότητα μαγιονέζας και κέτσαπ.
Βάζουμε μια κουταλιά από τη σάλτσα στα φασόλια και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τη σαλάτα καλύπτοντας με την υπόλοιπη σάλτσα.
ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου