Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΤΗΓΑΝΗΤΟΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ - ΣΑΛΑΤΑ

Υλικά
250 γρ. γίγαντες Φλώρινας
αλεύρι
βούτυρο ή μαργαρίνη

για τη σως
μαγιονέζα
κέτσαπ

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε αποβραδίς τα φασόλια μας σε νερό.
Την επόμενη μέρα τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.

DSC_0018

Βάζουμε σε σακούλα τροφίμων λίγο αλεύρι και αλευρώνουμε τους γίγαντες.

DSC_0020

Τους βγάζουμε σε σουρωτήρι και τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.

DSC_0021

Βάζουμε στο σκεύος που θα τηγανίσουμε τους γίγαντες μια καλή ποσότητα
βούτυρο ή μαργαρίνη και ζεσταίνουμε να λιώσει.

DSC_0019

Προσθέτουμε μέσα τα φασόλια και τηγανίζουμε.

DSC_0024

Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσει το παραπανίσιο λάδι.

DSC_0025

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ ίση ποσότητα μαγιονέζας και κέτσαπ.

DSC_0026

Βάζουμε μια κουταλιά από τη σάλτσα στα φασόλια και ανακατεύουμε.

DSC_0028

Σερβίρουμε τη σαλάτα καλύπτοντας με την υπόλοιπη σάλτσα.

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου