Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Οι light τροφές περιορίζουν τη γονιμότητα


Οι γυναίκες που επιμένουν σε light τροφές και παρατεταμένες βασανιστικές δίαιτες περιορίζουν σημαντικά τη γονιμότητά τους και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους. Αυτό υποστηρίζει η ομογενής γιατρός Νάταλι Κριγκούδη που είναι ειδική σε θέματα γυναικείας γονιμότητας.
Η δρ Κριγκούδη μαζί με την 'Αντι Λιού, παρουσιάστρια της αυστραλιανής τηλεόρασης έγραψαν ένα βιβλίο με τίτλο «Eat Fat, Be Thin» όπου, μεταξύ άλλων, υποστηρίζουν πως, όταν μία γυναίκα είναι έγκυος συνηθίζει να δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή της καθώς γνωρίζει ότι μπορεί να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά την υγεία του μωρού της και της ίδιας.

Δέκα τρελά πράγματα που μπορεί κανείς να δοκιμάσει στο Google


Μηχανή με κόλπα

Η μηχανή αναζήτησης υποστηρίζει και τη γλώσσα των Κλίνγκον από το Star Trek.
 
 
Τι συμβαίνει αν κανείς γράψει τη λέξη Google ανάποδα στη μηχανή αναζήτησης; Είναι μια από τις δέκα πιο τρελές αναζητήσεις που μπορεί να σκεφτεί κανείς στο Διαδίκτυο.Γράφοντας στον καθρέπτη
Γράψτε elgoog στο πεδίο αναζήτησης ή μεταβείτε απευθείας στο elgoog.im (η φράση «I'm Google» γραμμένη ανάποδα). Όλα εμφανίζονται σε κατοπτρική γραφή από τα δεξιά στα αριστερά.
Πληκτρολογήστε «Zerg Rush»
Η φράση «Zerg Rush» προέρχεται από το παλιό βιντεοπαιχνίδι Starcraft, στο οποίο η φυλή των Zerg κατατροπώνει τους αντιπάλους της σε χρόνο μηδέν. Όταν κανείς εισάγει τη φράση στο Google, χρωματιστοί χαρακτήρες «ο» βομβαρδίζουν την οθόνη. Ο χρήστης μπορεί να κλικάρει τα «ο» καθώς πέφτουν πριν προλάβουν να καταστρέψουν ολόκληρη τη σελίδα.
Πληκτρολογήστε «Google Doodles»
Εμφανίζει όλα τα Google Doodles, τα πειραγμένα λογότυπα που εμφανίζονται στο Google και τιμούν συνήθως διάφορες επετείους.

Μεταφράστε τη φράση «pv zk bschk zk kkkkkkk»

Στην υπηρεσία αυτόματης μετάφρασης της Google (http://translate.google.com) ορίστε τα αγγλικά ως τη γλώσσα από την οποία πρέπει να μεταφραστεί το κείμενο και εισάγετε τους χαρακτήρες «pv zk bschk zk kkkkkkk». Κάτω δεξιά στο παράθυρο εμφανίζεται το εικονίδιο προφοράς που θα τραγουδήσει το κείμενο σε «beat box».

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΑΥΓΑ - ΠΩΣ ΝΑ ΒΡΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΕΤΕ ΕΥΚΟΛΑ


 

Πώς να βράσετε σωστά τα αυγά σας

Αν έχετε σπασμένα αυγά, να ξέρετε πως θα σας κάνουν τη ζωή λίγο πιο δύσκολη. Αλλά δοκιμάστε το εξής:
Για να μην αρχίζει να υπάρχει διαρροή από τη ρωγμή, δοκιμάστε αλείψτε εκεί πάνω λίγο στυμμένο λεμονάκι. Έτσι, δεν θα διαρρεύσει ασπράδι από τη ρωγμή κατά το βράσιμο!


Τώρα,

1) Αν θέλετε αυγό πολύ μελάτο, βράστε το 3-4 λεπτά.
Για να το φάτε, το καλύτερο είναι να βγάλετε το 1/3 από το τσόφλι από την πάνω μεριά του και να το φάτε με ένα κουταλάκι.

 2) Αν θέλετε αυγό λίγο μελάτο, βράστε το 5-6 λεπτά.
Εδώ, μπορείτε είτε με τον 1ο τρόπο, είτε μπορείτε να το ξεφλουδίσετε ολικώς για να το φάτε.

3) Αν θέλετε αυγό σφιχτό, βράστε το 12 λεπτά.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Απαραίτητη προϋπόθεση για να ισχύουν αυτοί οι χρόνοι είναι:

α) τα αυγά να μην είναι από το ψυγείο, αλλά να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος,

β) να είναι μεσαίου μεγέθους(τα κλασσικά αυγά μας),

γ) να βράζετε ~5 αυγά με νερό ίσα ίσα που θα τα καλύπτει σε ένα κατσαρολάκι, και θα κάθονται όλα στον πάτο. Κοινώς η ποσότητα του νερού να μην είναι μεγάλη.

δ) γενικά όλα είναι σχετικά, δοκιμάστε μόνοι σας και βγάλτε τους δικούς σας χρόνους για την κάθε περίπτωση!

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ - Ο,ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΒΟΤΑΝΟ


Τα φυτά του είδους Salvia officinalis (ή Dalmatian sage) ανήκουν στο γένος Salvia (φασκόμηλο) και είναι πολυετείς αειθαλείς θάμνοι. Το S. fruticosa είναι γνωστό και ως Greek sage ή Σάλβια η φαρμακευτική ή αλλιώς φασκομηλιά ή αλιφασκιά. αναπτύσσεται στις μεσογειακές χώρες και είναι και αυτό πολυετές με λοβωτά φύλλα.
Είναι φυτό πολυετές με πολλά κλαδιά μέχρι 50 εκ. ύψος, ξυλώδη στη βάση τους και τρυφερά στις κορυφές. Τα φύλλα του είναι στενόμακρα μυτερά χνουδωτά και γκριζοπράσινα. Κάθε χειμώνα βγάζει καινούριους τρυφερούς βλαστούς. Στο τέλος

της άνοιξης βγαίνουν τα λουλούδια με χρώμα πολύ ανοιχτό βιολετί.
Το φασκόμηλο κυρίως βρίσκεται στην Νότια Ελλάδα (Πελοπόννησο- Νησιά), αλλά γενικά στη χώρα μας υπάρχουν 20 είδη φασκόμηλου. Προτιμά ηλιόλουστες περιοχές και πετρώδη, άγονα εδάφη. Μάλιστα πολλοί το θεωρούν το ίδιο με το τσάι του βουνού, αλλά το λάθος είναι μεγάλο και σημαντικό, διότι οι ιδιότητές τους διαφέρουν, όπως άλλωστε και η γεύση τους. Σε αρκετούς θάμνους σχηματίζονται σκληρά, χνουδωτά σφαιρίδια, οφειλόμενα σε προσβολή εντόμων. Επειδή μοιάζουν με καρπούς, ο λαός τα αποκαλεί «μήλα της φασκομηλιάς», απ’ όπου το φυτό πήρε το όνομά του. Παλιότερα τα μασούσαν για να καθαρίσουν τα δόντια τους. Το αφέψημά του χρησιμοποιείται στη θεραπεία της ουλίτιδας και των δερματικών παθήσεων. Το αιθέριο έλαιό του κατά του πονόδοντου.

Παρόλο που υπάρχουν γύρω στα πεντακόσια είδη του γένους Salvia, πολλές ποικιλίες και χημειότυποι, μόνο λίγοι τύποι είναι εμπορικά σημαντικοί . Εκτός από το S. officinalis και S . fruticosa , άλλα σημαντικά είδη είναι το S. azurea, το S. sclarea, το S. viridis, το S. horminoides, S. divinorum, το S. rutilans και το S. promifera . Το S. officinalis καλλιεργείται και συλλέγεται στη Γιουγκοσλαβία, στην Αλβανία, στην Τουρκία, στην Ιταλία, στην Ελλάδα, στις Η.Π.Α, στην Ισπανία και στην Κρήτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χώρα μας παρουσιάζει περιορισμένη εξάπλωση ως αυτοφυές (συναντάται μόνο στην περιοχή της Ηπείρου). 

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

ΖΕΟΛΙΘΟΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ - ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ


Γράφει Ο Δρ Γεώργιος Ζακυνθινός

Αναπλ. Καθηγητής Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Καλαμάτας - Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων.

Σίγουρα θα αναρωτιέστε τι ακριβώς είναι ο ζεόλιθος. Πρόκειται λοιπόν για ένα  φυσικό πορώδες υλικό με τεράστια ιοντοανταλλακτική ικανότητα χάρη στην οποία μπορεί να καθαρίζει τον οργανισμό δεσμεύοντας μέταλλα και οργανικές ενώσεις.  Το όνομά του το πήρε από τα αρχαία Ελληνικά, Ζέω = βράζω και Λίθος = πέτρα. Η χρήση του μάλιστα είναι διαδεδομένη σε όλη την Ασία καθώς χρησιμοποιείται 800 χρόνια τώρα στην παραδοσιακή ιατρική για  την συνολική υγεία και ευεξία. Στις ΗΠΑ  περιλαμβάνεται από τον FDA τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων στην λίστα των Γενικώς Αναγνωρισμένων ως Ασφαλών (GRAS) και θεωρείται ότι είναι «γενικώς ασφαλές».
Σύμφωνα με τα βιβλιογραφικά δεδομένα πλούσια πηγή εξαιρετικού ζεόλιθου είναι όλη η περιοχή της Θράκης, η καθαρότητα του οποίου αγγίζει το 95% , που τον κατατάσσει στην κορυφαία ποιότητα παγκοσμίως. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί κυρίως στο εξωτερικό αλλά και στη χώρα μας ο ζεόλιθος μπορεί να βρει αρκετές εφαρμογές  αλλά το μεγάλο του ατού είναι η χρήση του,

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΧΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΖΑΚΙ Η ΤΗΝ ΞΥΛΟΣΟΜΠΑ


  Είναι πολύ ευχάριστο να ζεσταινόμαστε το χειμώνα από την φωτιά, με μια ξυλόσομπα ή τζάκι!...
Από αυτή τη φυσική ζέστη φωτίζεται το σπίτι, ψήνεται το φαγητό, στεγνώνονται τα ρούχα, ζεσταίνεται το νερό, και φυσικά μένει στο τέλος η πολύτιμη στάχτη!
Δεν πετάμε την στάχτη, δεν είναι καθόλου άχρηστη ή... σκουπίδι. Συνεχίζουμε να την χρησιμοποιούμε, όπως έκαναν και παλιά και αυτό μας κάνει να νοιώθουμε απερίγραπτη χαρά! Η στάχτη από ξύλα είναι η σκόνη που έμεινε από την καύση τους . Ξύλα εννοούμε μόνο φυσικά, όχι με βαφές, κόλες ή επεξεργασμένα.
Πρέπει να προσέχουμε να μην πετάμε μέσα στην φωτιά πλαστικά, αποτσίγαρα, ή οτιδήποτε άλλο σκουπίδι που μπορεί να μολύνει την στάχτη. Περιμένουμε να κρυώσει εντελώς και μετά την συλλέγουμε. Από την στάχτη ξεχωρίζουμε την άσπρη στάχτη που έχει μείνει πάνω-πάνω από τα καρβουνάκια και την αποθηκεύουμε σε ένα μεταλλικό δοχείο με καπάκι. Τα καρβουνάκια τα κρατάμε σε άλλο δοχείο. Δεν πετάμε τίποτα, γιατί όλα χρειάζονται! Πάμε τώρα να αναλύσουμε τι περιέχει η στάχτη και είναι τόσο πολύτιμη!


Η στάχτη περιέχει κυρίως ανθρακικό ασβέστιο από 25% έως 45%(το οποίο είναι ένα ανόργανο αλάτι με χημικό τύπο CaCO3.), λιγότερο από 10 % περιέχει Κάλιο (Κ), και λιγότερο από 1% φωσφορικό άλας. Υπάρχουν ιχνοστοιχεία σιδήρου, μαγγανίου, ψευδαργύρου, χαλκού και μερικά βαρέα μέταλλα (όπως ο μόλυβδος, το κάδμιο, το νικέλιο και το χρώμιο). Δεν περιέχει άζωτο. Ωστόσο αυτοί οι αριθμοί ποικίλλουν ανάλογα με την θερμοκρασία καύσης των ξύλων

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΤΖΑΚΙ

Το τζάκι αποτελεί πλέον μια βασική πηγή θέρμανσης για πολλά νοικοκυριά που λόγω κρίσης και αύξησης των τιμών στο ρεύμα και το πετρέλαιο δεν μπορούν να καλύψουν αλλιώς τα έξοδα θέρμανσης.
Εξ ου και το φαινόμενο της αιθαλομίχλης που πνίγει την Αθήνα και άλλες πόλεις.
Όμως, αν χρησιμοποιηθεί σωστά, το τζάκι μπορεί να αποτελέσει μια καλή εναλλακτική στη θέρμανση με πετρέλαιο και να μην επιβαρύνει τόσο πολύ την ατμόσφαιρα.

Πώς θα αυξήσετε την αποδοτικότητα του τζακιού

1. Ανάψτε και συντηρήστε τη φωτιά

Πριν βάλετε φωτιά, φροντίστε να είναι ανοιχτό το πορτάκι της καμινάδας και να δημιουργήσετε μεγάλη φλόγα. Η μεγάλη φλόγα στο τζάκι συνεπάγεται πιο ολοκληρωμένη καύση των ξύλων και παράγουν περισσότερη θέρμανση από μια φωτιά που σιγοκαίει.

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΤΟ ΤΖΑΚΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ - ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ

Πως λειτουργεί το τζάκι

λειτουργία τζακιούΤο τζάκι λειτουργεί με μία σχετικά απλή λογική.
Αποτελείται από την εστία που βάζουμε τα ξύλα και ένα μπουρί που είναι ο αγωγός για να φεύγει η κάπνα και ο ζεστός αέρας από το κάψιμο των ξύλων και που τερματίζει επάνω στην καμινάδα.
Όταν το ανάβουμε, ο ζεστός αέρας κατευθύνεται προς τα πάνω -προς την καμινάδα- από το μπουρί (ο ζεστός αέρας είναι πιο ελαφρύς από τον κρύο).
Τα ξύλα για να καούν, χρειάζονται "φρέσκο αέρα" τον οποίον παίρνουνε μέσα από το χώρο μας που εισέρχεται στην εστία.
Το "τράβηγμα" του ζεστού αέρα προς τα πάνω ενισχύεται εξαιτίας και των ανεπαίσθητων ανέμων στην καμινάδα. Φανταστείτε το αεράκι που στροβιλίζει στην ταράτσα μας, αναγκάζει τον αέρα να εξέλθει από την καμινάδα, "ρουφώντας τον" από το μπουρί -άρα και την εστία- που δεν είναι άλλος από το ζεστό αέρα των ξύλων που καίνε.
Πιο απλά, αν υποθέσουμε ότι το μπουρί είναι ένα καλαμάκι, το στροβίλισμα του αέρα στην ταράτσα και στην καμινάδα μας, φανταστείτε ότι δημιουργεί ένα φαινόμενο, όπως αυτό που συμβαίνει όταν ρουφάμε το καλαμάκι. Έτσι αποτραβιέται ο αέρας προς τα πάνω και έξω, σε συνδυασμό με το ότι είναι πιο ζεστός κι έτσι ενισχύεται αυτή του η έξοδος προς τα πάνω και έξω.
Έτσι λοιπόν λειτουργεί το τζάκι.

ΠΟΙΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΡEΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΜΕ




Αποδείξεις καταναλωτικών αγαθών: 
Εδώ θα συμπεριλάβετε τις αποδείξεις, από τα supermarket, αποδείξεις για ρούχα και παπούτσια, καταναλωτικά αγαθά, εστιατόρια, μπαρ, κομμωτήρια, παροχή διαφόρων υπηρεσιών κλπ. Η συλλογή –προσοχή η συλλογή όχι η προσκόμιση στην εφορία- είναι υποχρεωτική καθώς σε διαφορετική περίπτωση επιβάλλεται πρόστιμο. Πόσες θα είναι αυτές οι αποδείξεις; 
1. Το εισόδημα θα πολλαπλασιάζεται με 25% προκειμένου να προκύπτει η αξία των αποδείξεων που θα πρέπει να προσκομίζει ο καθένας μας. Αν έχουμε 10.000 ευρώ εισόδημα, θα πρέπει να φέρουμε 2500 ευρώ αποδείξεις 
2. Θεσπίζεται νέο πλαφόν εισοδήματος που είναι τα 42.000 ευρώ. Δηλαδή, από τα 42.000 ευρώ και πάνω, δεν θα ζητούνται πρόσθετες αποδείξεις. Αν γίνει η πράξη, προκύπτει ότι το πλαφόν για τις αποδείξεις περιορίζεται στα 10.500 ευρώ από 15.000 ευρώ που είναι σήμερα.

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

BAR CODE -ΠΩΣ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ


Ο γραμμωτός κώδικας (barcode) πρωτοεμφανίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1940 και βασίζεται σε αυστηρές προδιαγραφές. Ένα από τα πλέον διαδεδομένα συστήματα είναι το ΕΑΝ-13. Αποτελείται από 13 ψηφία με τη μορφή ενός συνδυασμού γραμμών και διαστημάτων.
Στον κώδικα υπάρχουν ορισμένες γραμμές που είναι μακρύτερες από τις υπόλοιπες. Στην αρχή και το τέλος υπάρχουν οι γραμμές ορίων που επιτρέπουν σε ένα σαρωτή να προσδιορίσει πού αρχίζει και πού τελειώνει ο κώδικας. Οι δύο μεσαίες γραμμές χωρίζουν τον κώδικα σε δύο τμήματα ώστε να είναι εύκολη, αν χρειαστεί, η πληκτρολόγηση των 13 ψηφίων. Παράλληλα, είναι ευχερέστερη η

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΓΕΝΝΑΡΗ ( ΚΑΡΚΙΝΟΣ - ΠΑΡΘΕΝΟΣ - ΛΕΩΝ )

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 


ΣΧΕΣΕΙΣ - ΕΡΩΤΙΚΑ
Στα μέτρα σας είναι αυτός ο μήνας τουλάχιστον έως και τις 19 Ιανουαρίου όπου Ερμής και Ήλιος θα βρίσκονται στο ζώδιο του Αιγόκερω καθώς επιθυμείτε μια σταθερή κατάσταση, και παρά τα σκαμπανεβάσματα που θα υπάρχουν, μάλλον θα την πετύχετε. Ο μήνας αυτός είναι πολύ θετικός για σας καθώς φαίνεται πως ο ερωτισμός σας θα είναι ιδιαίτερα ανεβασμένος και η διάθεσή σας θα αρέσει πολύ στο σύντροφό σας. Θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε πολλά πράγματα παρέα με το έτερόν σας ήμισυ, τα οποία θα σας αρέσουν ιδιαίτερα και θα ξαναθυμηθείτε όλα τα σημεία στα οποία ταιριάζετε και που σας ενώνουν στις δύσκολες στιγμές. Ανοιχτείτε κι εσείς λίγο παραπάνω τώρα που οι συνθήκες είναι τόσο θετικές και εκφράστε τους τα συναισθήματα που νιώθετε γι’ αυτούς. Θα έχετε πολλές ευκαιρίες για μια ιδιαίτερα σημαντική γνωριμία και σχέση. Όσοι από σας έχετε ήδη μια σταθερή σχέση, ο μήνας αυτός μπορεί να σας κάνει να σκεφτείτε σοβαρά την πιθανότητα συγκατοίκησης, ενός αρραβώνα ή γάμου, τώρα που νιώθετε τόσο υπέροχα δίπλα του. Απολαύστε αυτές τις όμορφες στιγμές, κάντε καινούργια πράγματα μαζί που θα σας δέσουν σαν ζευγάρι ακόμα περισσότερο, και προσοχή στις υπερβολές γιατί δεν τις έχετε ανάγκη για να είστε μαζί. Περάστε όμορφα μέσα από τα απλά, καθημερινά πράγματα που μοιράζεστε από κοινού.


ΥΓΕΙΑ
Η ανάγκη σας για ανανέωση τώρα θα είναι μεγάλη και είναι αυτή που θα σας ωθήσει να ξοδεύσετε κάποια χρήματα παραπάνω προκειμένου να έχετε τα κατάλληλα αποτελέσματα, μόνο που αυτό, δεν πρέπει να το κάνετε μόνοι. Πάρτε μαζί σας φίλους και γνωστούς και επισκεφτείτε παρέα κάποια ινστιτούτα ομορφιάς όπου θα σας κάνουν να αισθανθείτε πολύ καλύτερα. Σκεφτείτε όμως πως η εξωτερική ομορφιά σας θα πρέπει να βρίσκεται σε συνάρτηση με την εσωτερική, γι’ αυτό φροντίστε να κλείσετε και ένα ραντεβού για γενικό τσεκ απ, ώστε να ελέγξετε την όλη κατάσταση του σώματός σας, αλλά και τις αντοχές ολόκληρου του οργανισμού σας.

ΛΕΩΝ

 ΣΧΕΣΕΙΣ - ΕΡΩΤΙΚΑ
Μπορεί η λογική να είναι με το μέρος σας, αλλά θα πρέπει τουλάχιστον έως και τις 19 Ιανουαρίου όπου Ερμής και Ήλιος θα βρίσκονται στο ζώδιο του Αιγόκερω να την παρακάμψετε και να σκεφτείτε και τα συναισθήματά σας. Το πιθανότερο είναι να ταιριάζετε περισσότερο σε πρακτικούς τομείς, να δουλεύετε μαζί και να νιώθετε την απόλυτη οικονομική υποστήριξη από το σύντροφό σας, αλλά μάλλον αυτό δεν σας είναι πλέον αρκετό. Ο μήνας αυτός μπορεί να σας δημιουργήσει κάποια προβληματάκια και να μετανιώσετε για όλες τις ευκαιρίες που έχετε χάσει κατά το παρελθόν, αλλά θα πρέπει να αποφύγετε τα πισωγυρίσματα. Για εσάς που έχετε ήδη μια σταθερή σχέση, τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα.
 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ

ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΓΕΝΑΡΗ ( ΚΡΙΟΣ - ΔΙΔΥΜΟΙ - ΤΑΥΡΟΣ )

ΚΡΙΟΣ 

ΣΧΕΣΕΙΣ - ΕΡΩΤΙΚΑ
Ο μήνας αυτός είναι ο καλύτερος τουλάχιστον έως και τις 19 Ιανουαρίου όπου Ερμής και Ήλιος θα βρίσκονται στο ζώδιο του Αιγόκερω για να μπορέσετε να τα βρείτε με τον εαυτό σας, ή τουλάχιστον να το προσπαθήσετε. Να ξέρετε, πως όσο περισσότερα βή ματα κάνετε προς την αυτογνωσία σας, τόσο πιο έτοιμοι θα είστε για να βρείτε μια σχέση που πραγματικά θα σας εκφράζει. Για τους αδέσμευτους του ζωδίου, πολύ λίγα θα αλλάξουν το μήνα αυτό, αφού δεν είστε διατεθειμένοι να θυσιάσετε κάποια πράγματα από τους υπόλοιπους τομείς της ζωής σας για να προσθέσετε χρόνο για την ερωτική σας ζωή. Βρίσκεστε σε μια φάση στασιμότητας, αφού οι απογοητεύσεις που έχετε περάσει δεν σας αφήνουν ακόμα να κάνετε ένα βήμα μπροστά. Για σας που έχετε ήδη μια σταθερή σχέση, αυξάνεται ο εκνευρισμός σας. Δεν μπορείτε πλέον να κρατήσετε τίποτα μέσα σας και οι συνεχείς εντάσεις και γκρίνιες θα φέρουν πολλά προβλήματα που αν δεν σταματήσετε εγκαίρως, μπορεί τα πράγματα να φτάσουν στα άκρα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ