Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010

ΟΤΑΝ ΒΟΥΛΩΣΕΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΝΤΟΥΖ- ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΟ ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΟ ΧΩΡΟΥ


ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΜΠΑΝΙΟΥ , ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΑΤΑ ΦΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΡΥΠΕΣ ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΤΟΥΖ ΌΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΘΕΛΑΜΕ.
ΑΝ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΚΟΡΔΟΝΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΤΗΞΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΗ ΜΕ ΞΥΔΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΑΚΟΥΛΑ ΜΕ ΞΥΔΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΤΟΥΖ. ΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΝΥΧΤΑ
ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΟ ΧΩΡΟΥ
EXETE ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΑ ΧΩΡΟΥ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΣΑΣ ΊΣΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ Η ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΜΑΣ ΝΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΆΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΜΑΣ
ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΗ ΆΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΕΚΑΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΛΑΜΠΑ Η ΣΤΟ ΚΑΛΥΜΜΑ ΤΗΣ ΛΑΜΠΑΣ ΕΤΣΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΑΜΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ ΘΑ ΔΙΑΧΕΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ


Κυριακή, 29 Αυγούστου 2010

H KYΡΑ ΠΑΓΩΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Η ΓΙΑΓΙΑ...


ΕΙΣΤΕ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΙ ?
ΒΡΑΖΕΤΕ 100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΛΑΡΑΚΙΑ ΞΗΡΟΥ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟΥ ΣΕ 2 ΛΙΤΡΑ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΡΑΣΙΜΟ ΣΚΕΠΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 10 ΛΕΠΤΑ .ΤΟ ΣΟΥΡΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΙΑΖΕΤΕ ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΙΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΗΔΗ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ .ΜΕIΝΕΤΕ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ
ΜΑΤΙΑ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ PC?
ΣΕ ΕΝΑ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΝΕΡΟ ΒΡΑΖΕΤΕ 30 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΦΥΛΛΑ ΦΡΕΣΚΟΥ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ.ΤΟ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΚΟΜΠΡΕΣΕΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΕ ΓΑΖΑ Η ΒΑΜΒΑΚΙ
ΕΧΕΤΕ ΜΑΥΡΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ?
ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ: 1 ΚΡΟΚΟ ΑΥΓΟΥ 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΜΕΛΙ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΛΑΔΙ ΕΛΙΑΣ 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΓΑΛΑ. ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ. ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΕ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΡΟΣΕΡΟ

Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2010

H ΠΑΛΗΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΟΔΑ

ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

Η ΣΟΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ ΣΑΝ ΑΣΠΙΔΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΣΙΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ.
ΑΚΟΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΒΡΑΣΤΕΡΑ ΤΑ ΟΣΠΡΙΑ ΑΝ ΤΗΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΡΙΝ Η ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΒΡΑΣΙΜΑΤΟΣ .
ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ….. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΝΑ ΓΛΥΚΟ Η ΜΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΕΛΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΕΣΕΤΕ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΟΞΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΑΣ.
ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΔΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΦΑΝΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
ΑΝ ΔΕ ΤΟ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ ΣΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΙΣ ΑΣΧΗΜΕΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΣΧΗΜΑΝΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΛΛΑΤΩΝ ΣΤΑ ΕΥΠΑΘΗ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ
ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ
ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΝΙΕΡΑ ΜΕ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΑΝ ΡΙΞΟΥΜΕ ΣΟΔΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΑΛΑΡΩΤΙΚΟ ΑΠΑΛΥΝΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΙΔΗΜΑΤΩΝ ( ΠΡΗΞΙΜΑΤΑ)
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΑΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΟΔΑ ΒΡΕΓΜΕΝΟ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΗΠΙΑ ΕΝΤΡΙΒΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΑΕ ΜΙΑ ΑΡΙΤΗ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΝ ΞΕΠΛΕΝΟΥΜΕ.
ΑΝ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΣΟΔΑ ΣΤΟ ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΑ ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΑΜΠΟΥΑΝ

Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2010

Η ΚΥΡΑ ΠΑΓΩΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ....


· ΌΤΑΝ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΟΣΠΡΙΑ ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΑΛΑΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΌΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΟ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ ΙΝΟΧ ΕΥΝΟΕΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΣΠΡΩΝ ΛΕΚΕΔΩΝ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΣ

· Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΑΝ ΤΟ ΤΡΙΨΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΡΩΤΟ

  • ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΞΥΛΟ ΚΟΠΗΣ ΤΟ ΠΕΡΝΑΜΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΜΕ ΜΙΣΟ ΛΕΜΟΝΙ .ΤΟ ΞΥΛΟ ΠΛΕΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΣΤΕΓΝΟ

· ΌΤΑΝ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 2/3 .ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΌΤΑΝ ΕΧΕΙ ΒΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ

· Ο ΚΑΦΕΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΕ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΚΟΥΤΙΑ Η ΠΛΑΣΤΙΚΑ (ΟΧΙ ΔΙΑΦΑΝΗ) . ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ

Σάββατο, 14 Αυγούστου 2010

ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΔΡΟΣΕΡΗ ,ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ

Μια δροσιστική σαλατίτσα ζυμαρικών, που είναι υποψήφια και για το τραπέζι. Πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή.

Ένα πακέτο ζυμαρικά της αρεσκίας σας, στην φωτό είναι Gnocchi Barilla

300 γραμμάρια καλομπόκι βρασμένο ( προαιρετικό)

φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

ένα αγγουράκι ψιλοκομμένο

μια χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο

2 κονσέρβες τόνο σε νερό

για την σως ή βάζουμε μαγιονέζα ή γιαουρτάκι.

Βράζω τα ζυμαρικά και τα αφήνω να στραγγίξουν, ψιλοκόβω τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύω όλα μαζί. Αν θέλω να βάλω γιαούρτι,η την μαγιονέζα θα το ανακατέψω με τον άνηθο και 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μετά θα το προσθέσω στην σαλάτα μου.

ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΔΡΟΣΕΡΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2010

ΜΥΣΤΙΚΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ


ΠΛΥΝΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΧΛΩΡΙΝΗ ΜΗΝ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΒΡΕΞΕΤΕ ΕΝΑ ΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΞΥΔΙ ΚΑΙ ΤΡΙΨΕΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ

ΒΡΑΣΑΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ Η ΠΑΤΑΤΕΣ ΠΡΙΝ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΛΙΑΡΟ ΚΑΙ ΒΟΥΤΗΞΕΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ 2-5 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΑΜΥΛΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΑΛΑ.

ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΙΤΡΙΝΙΛΑ ΑΠΟ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΤΣΙΓΑΡΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΙΣΑ ΙΣΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΥΛΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ : ΒΡΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΤΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΟΔΑ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ… ΤΡΙΒΕΤΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΕΠΛΕΝΕΤΕ. ΜΠΟΡΕΙ ΣΑΝ ΓΕΥΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΛΕΥΚΑ

Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2010

ΜΥΣΤΙΚΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ


ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΟΝΕΣΕΤΕ ΆΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΤΕ ΚΟΚΚΙΝΙΣΜΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΌΤΑΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΑ ΦΡΥΔΙΑ ΣΑΣ …. ΠΕΡΑΣΤΕ ΠΡΙΝ, ΛΙΓΗ ΒΑΖΕΛΙΝΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ 5 ΛΕΠΤΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΙΠΑΡΕΣ ΆΛΛΑ ΚΑΙ ΑΚΝΕΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΕΣ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΝΑ ΣΤΙΨΕΤΕ ΜΙΣΟ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΜΙΣΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ. ΤΟΝ ΧΥΜΟ ΤΟΝ ΑΠΛΩΝΕΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟ ΑΦΗΝΕΤΕ ΓΙΑ 40-45 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΞΕΒΓΑΛΜΑ ΜΕ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ

ΤΟ ΒΥΣΙΝΟ ΕΧΕΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΥΣΦΙΞΗ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ. ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ ΤΑ ΚΤΥΠΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΛΤΟΣ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΕΒΓΑΛΜΑ

ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΥ ΛΙΠΑΡΟ ΔΕΡΜΑ; ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΡΑΤΕΙ ΠΟΛΥ ΕΝΑΣ ΑΣΦΑΛΗΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΙΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΡΟΔΟΝΕΡΟΥ ΤΟ ΑΠΛΩΝΕΤΕ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΑΠΟΡΡΦΗΘΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ.ΤΗΝ ΛΟΣΙΟΝ ΑΥΤΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ

Τρίτη, 10 Αυγούστου 2010

Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι ( Alla Sarda ) με άλλα λόγια όπως τα τρώνε στην Σαρδηνία


Υλικά
1 πακέτο καλαμάρια (περίπου 30 τεμάχια)
400 γραμμάρια ρύζι για γεμιστά
200 γραμμάρια χυμό ντομάτας
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
ένα ματσάκι άνηθο
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1-2 σφηνάκια ούζο
αλάτι, πιπέρι
οδοντογλυφίδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Kαθαρίζω τα καλαμάρια. Ξεχωρίζω τα σώματα από τα πλοκάμια. Περνάω τα πλοκάμια από το μπλέντερ. Βάζω στο μπλέντερ τα κρεμμύδια και μετά τα τσιγαρίζω, προσθέτω τα ψιλοκομμένα πλοκάμια, το ούζο, το ρύζι και σχεδόν όλο τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά, προσθέτω λίγο ζεστό νερό και το αφήνω 5 λεπτά να πάρει μια βράση (προσοχή μην κολλήσει το ρύζι). Γεμίζω με προσοχή, γιατί καίει η γέμιση, τα καλαμάρια και τα κλείνω με την οδοντογλυφίδα, τα βάζω σε μια κατσαρόλα στην οποία έχω βάλει λίγο λάδι, προσθέτω τον χυμό ντομάτας και 1 ποτήρι ζεστό νερό, τα αφήνω για 25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.Μετά βάζω τον υπόλοιπο άνηθο ψιλοκομμένο και αν έχει περρισέψει ρύζι (θα περρισέψει) το προσθέτω και το αφήνω να βράσει για άλλα 15-20 λεπτά, προσθέτω πάλι λίγο νερό και προσέχω το φαγάκι μου να μην κολλήσει, αν χρειαστεί ξαναβάζω νερό. Βγάζω τις οδοντογυφίδες πριν σερβίρω.


ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙR CONDITION


·
ΑΕΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΠΡΙΝ ΘΕΣΟΥΜΕ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ ΑΚ

· ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ 3-7 ΒΑΘΜΟΥΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ.

· ΑΦΟΥ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΡΥΘΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΣΤΗΝ ΑΦΥΓΡΑΝΣΗ ( ΕΦ ΟΣΟΝ ΤΟ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ) ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΧΟΥΜΕ ΥΓΙΕΙΝΟΤΕΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

· ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΣΤΟ ΜΙΝΙΜ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ.ΑΠΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

· ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΉΛΙΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ

· ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΡΑ ΆΛΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΑ ΧΑΜΗΛΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΑΚ

ΕΝΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΕΙΝΑΙ

ΕΞΩΤ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟ ΔΙΑΙΡΕΙΤΕ ΔΙΑ ΔΥΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ 10

ΠΧ.ΕΞ ΘΕΡΜΟΚΡ 35

35/2=16 + 10 +26

Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2010

ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΨΕΜΜΑΤΑ



ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ?

ΟΧΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΌΤΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΣΠΟΡ ΖΕΙΤΕ ΣΕ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ Η ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΗ ΜΕ ΥΨΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ. ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ Η ΤΡΙΧΑ ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΝ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΧΝΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΆΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΟΥ ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΛΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΑΝ ΤΟ ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΑΣ ?.

ΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΞΗΡΑ ,ΣΚΛΗΡΑ Η ΑΚΟΜΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΘΕ ΝΑ ΣΑΣ ΤΣΟΥΖΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΤΕ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΣΑΜΠΟΥΑΝ

ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΖΕΣΤΗ ΝΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ?

ΟΧΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ. ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΖΕΣΤΗ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΝΟΥΜΕ. ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΧΙ ΌΛΟΙ… ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ,ΝΕΦΡΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΙΡΡΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΗ ΠΙΝΟΥΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΚΡΑΤΗΣΗ ΝΕΡΟΥ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΟΥΝ